Databank honden

Raad van Beheer - Voor alle (ras)honden!


NIEUWSBERICHT TERUG VIND SERVICE
---------------------------------

Nieuwe gratis dienstverlening ‘Terug Vind Service’ actief op Databank Honden
Sinds 1 april 2013 moeten alle pups die na deze datum zijn geboren, worden gechipt en bij een door de overheid aangewezen databank worden geregistreerd. Deze verplichting is afkomstig van de overheid en geldt ook voor honden die na 1 april 2013 zijn geïmporteerd.

Medio mei 2013 is Databank Honden (www.databankhonden.nl) live gegaan. Databank Honden is een initiatief van de Raad van Beheer, heeft een aanwijzing van de overheid en voldoet dus aan de eisen die de overheid op tal van gebieden aan databanken stelt. Denk daarbij aan eisen die voortvloeien uit de Wet Bescherming persoonsgegevens. Uit de vele positieve reacties en het grote aantal registraties blijkt dat Databank Honden aan de behoefte van fokkers en hondeneigenaren op het gebied van verplichte registratie voldoet.

Nieuwe gratis dienstverlening: Terug Vind Service
De Raad van Beheer biedt een extra gratis dienstverlening voor Databank Honden aan: de Terug Vind Service.
Terug Vind Service is een gratis dienstverlening voor klanten van Databank Honden. Met de gratis Terug Vind Service kunnen hulpdiensten zoals de dierenarts, de dierenambulance of het asiel, via het chipnummer van de hond de contactgegevens van eigenaren opvragen. Het opvragen van de contactgegevens van de eigenaar van een hond kan direct op de pagina www.databankhonden.nl/zoekeigenaar
De eigenaar moet hiervoor wel eerst toestemming geven. Heeft u uw hond bij Databank Honden geregistreerd, activeer dan de gratis Terug Vind Service van Databank Honden. Zo kan uw hond snel en eenvoudig weer met u herenigd worden als uw vermiste hond gevonden wordt.

U kunt aangeven welke gegevens u openbaar wilt maken en kunt deze ten allen tijde wijzigen. Ook kunt u meerdere telefoonnummers opgeven zodat hulpdiensten u altijd kunnen bereiken.

Nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten die al honden hebben geregistreerd bij Databank Honden, kunnen in het registratiegedeelte eenvoudig deze gratis dienstverlening activeren.