Pre puppy cursus

Pre puppy cursus 

Bij de pre-pups is socialisatie de rode draad door de lessen!

Een pup van acht weken heeft alleen de eerste enting gehad, dat brengt risico's met zich mee. Wij zijn ons daarvan bewust, echter wachten tot alle entingen effectief zijn is ook geen optie, de pup zou dan 12 weken zijn, hiermee mis je de belangrijkste periode van zijn leven. We benadrukken iedereen indien je pup niet geheel fit is weg te blijven van de cursus.

De pre-puppyles is voor pups vanaf 8 weken op maandag avond van 19.30 tot 20.00 uur, je kunt iedere week meedoen tot dat je aan de beurt bent bij de puppycursus. Alleen pups die uit het buitenland komen moeten de minimale leeftijd van 15 weken hebben, dit i.v.m. de rabiës enting die ze met 12 weken hebben gehad in desbetreffende land. Er gelden uitzonderingen, kijk daarvoor op de website van: www.raadvanbeheer.nl

De eerste keer dat u naar de pre-puppy les komt graag het Europees paspoort van uw hond meenemen. Het paspoort en de chip zullen dan gecontroleerd worden.

Hiervoor geldt een vrije inloop, en de 1ste les is gratis. 

Als u het leuk vindt, om daarna door te gaan met de lessen, dient u lid te worden van de K.C. Uden. U kunt zich inschrijven d.m.v. het inschrijfformulier op onze website, of in de kantine. Als lid betaal je lidmaatschapskosten. Per les betaalt u euro 7,00 tot de puppycursus begint. 

De pre-pups is bedoeld als vangnet waar wekelijks pups instromen, vervolgens stroom je door naar de puppycursus. Afhankelijk van de beschikbaarheid van een instructeur en het aantal cursisten starten er nieuwe puppygroepen. Nogmaals tot die tijd mag je mee blijven doen bij de pre-pups. 

Ben je hondenbezitter dan is het vanaf 2020 verplicht om van je hond een hondenpaspoort te kunnen tonen. De invoering van een paspoort voor honden is een belangrijke stap in de strijd tegen malafide fokkers en handelaren. Het door een dierenarts afgegeven Europese dierenpaspoort waar het om gaat zal informatie bevatten over de herkomst, vorige eigenaren en de medische historie van de hond. Nieuwe baasjes krijgen op die manier een beter inzicht in de achtergrond van de hond die ze kopen. De maatregel maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen gericht op het verbeteren van het dierenwelzijn. Dit geld voor elke nieuwe hond in Nederland.