Ring / Show training

De hondenshow: een wereld op zich!

Wie heeft er niet het beeld van paraderende poedels en flamboyante windhonden die als koningen en keizers in de spotlights staan? Maar achter al die pracht en praal gaat vaak een spannende competitie schuil, waar mensen met hun geliefde hond strijden voor die éne kampioenstitel, dat laatste CACIB-punt, een Crufts kwalificatie, of die felbegeerde podiumplaats in de erering…

Maar voor het zover is, zal er getraind moeten worden.

Want wie op goed geluk naar een show gaat, komt bedrogen uit. De organisatie, de ringmeester, de commissaris, de keurmeester, allemaal verwachten ze dat elke exposant (en zijn hond) feilloos op de hoogte is van de gang van zaken op zo’n show. Hoe schrijf ik in, en in welke klasse? Waar moet ik zijn, en wanneer? Hoe breng ik mijn hond voor? Hoe komen mijn hond (en ik!) zo goed mogelijk voor de dag? Hoe maximaliseer ik mijn winkansen? Wat mag daarin wel en wat juist niet? En als mijn hond een RCAC of een CACIB heeft toegekend gekregen, wat betekent dat dan? Wie wist dat de kleur van je kleding en het type lijn dat je voor je hond gebruikt, zijn silhouet kan beïnvloeden? Je leer het allemaal en nog zoveel meer bij onze ringtraining.

Bij KC Uden is ringtraining zeer praktijkgericht.

Dat wil zeggen dat de instructeur voornamelijk situaties uit de showring nabootst. Zo kan kritisch gekeken worden waar verbeterpunten kunnen worden aangebracht, die vervolgens geoefend worden. In de lessen is ook altijd ruimte om specifieke dingen te vragen, te oefenen of te herhalen op verzoek van de cursist.

Ons team van instructeurs.

Ons team van instructeurs zijn stuk voor stuk ervaren exposanten, met elk hun eigen kijk en aanpak. Daardoor kun je van iedere instructeur weer nieuwe inzichten en adviezen meekrijgen. Het nabootsen van de show setting betekent bovendien dat de lessen niet op het veld, maar binnen worden gegeven.

Ringtraining bij ons is bovendien geen cursus, maar bestaat uit op zichzelf staande, losse lessen. Je kunt daardoor zo regelmatig of sporadisch komen als je zelf wilt. De meeste cursisten zien we echter op (twee)wekelijkse basis bij ons trainen, en verhogen hun aanwezigheid enkele weken voorafgaand aan een show. Op die manier krijgen vaardigheden de kans om in te slijten, zowel bij baas als hond.

Heb jij het showvirus al te pakken?

Je hond showen. Voor sommigen lijkt het wel verslavend. Een sport vol spanning en sensatie, vreugde en verdriet, strategie en tactiek, en soms ook een dosis “glitter and glamour”. Een sport ook, die garant staat voor het ontwikkelen van een gigantische rassenkennis en een geoefend kynologisch oog op het gebied van exterieur en bewegingsleer. Maar bovenal een sport, die je verzekerd van een extra intense band met je hond.

Kom bij ons trainen!

Op woensdagen:

- van 19:30 tot 20:30 uur  alle rassen door elkaar.

 

“Champions are made, not born!”