Pre puppy cursus

Bij de pre-pups is socialisatie de rode draad door de lessen!
Een pup van acht weken heeft alleen de eerste enting gehad, dat brengt risico's met zich mee.
Wij zijn ons daarvan bewust, echter wachten tot alle entingen effectief zijn is ook geen optie, de pup zou dan 12  weken zijn, hiermee mis je de belangrijkste periode van zijn leven.
We benadrukken iedereen indien je pup niet geheel fit is weg te blijven van de cursus.
Tot op heden zijn er bij mijn weten nog geen uitbraken van ziektes geweest bij de prepups (3 jaar)
Het risico op straat is groter dan bij de KC

De pre-puppyles is voor pups in de leeftijd van 8 - 16 weken op zondag van 10.15 tot 10.45, van 10.30 tot 11.00 en van 11:00 tot 11:30 men kan iedere week meedoen. Alleen pups die uit het buitenland komen moeten de minimale leeftijd van 15 weken hebben, dit ivm de rabiës enting die ze met 12 weken hebben gehad in desbetreffende land.Er gelden uitzonderingen, kijk daarvoor op de website van: www.raadvanbeheer.nl Zodra u hierna wilt inschrijven voor een cursus dien je lid te zijn van de club en moet u contributie betalen, De eerste keer dat u naar de pre puppy les komt graag het Europees paspoort van uw hond meenemen. Het paspoort en de chip zullen dan gecontroleerd worden.
Kosten € 5,- per keer De prepups is bedoeld als vangnet waar wekelijks pups instromen, vervolgens stroom je door naar de puppycursus in de leeftijd tussen 9 en 16 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid van een instructeur en het aantal cursisten.
Het is dus mogelijk dat je met een pup van 9 weken al naar de puppycursus gaat ( waarbij je vrij bent om ook op zondag naar de pre-pups te komen) t/m de 16 weken.

In verband met de corona bent u verplicht om u vooraf aan te melden doormiddel  van de datumprikker in te vullen.  https://datumprikker.nl/p8x7ydxtxprya2k2

De pre-pups zijn opgedeeld in 3 groepen:

Tijdsblok 10:15-10:45 Groep 1: cursisten die voor de eerste keer komen;

Tijdsblok 10:30-11:00 Groep 2: cursisten die al eerder de pre-pup les gevolgd hebben.

Tijdsblok 11:00-11:30 Groep 3: cursisten die al eerder de pre-pup les gevolgd hebben.

Ben je hondenbezitter dan is het vanaf 2020 verplicht om van je hond een hondenpaspoort te kunnen tonen. De invoering van een paspoort voor honden is een belangrijke stap in de strijd tegen malafide fokkers en handelaren. Het door een dierenarts afgegeven Europese dierenpaspoort waar het om gaat zal informatie bevatten over de herkomst, vorige eigenaren en de medische historie van de hond. Nieuwe baasjes krijgen op die manier een beter inzicht in de achtergrond van de hond die ze kopen. De maatregel maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen gericht op het verbeteren van het dierenwelzijn. Dit geld voor elke nieuwe hond in Nederland.