Behendigheid (Agility)

Agility ( behendigheid)
Agility is een leuke en sportieve manier om met je hond bezig te zijn. Je werkt op een speelse manier ernaar toe om samen 1 team te worden. Het doel van agility is om zo snel mogelijk een parcours van verschillende hindernissen in de goede volgorde te doorlopen.
Als je een ervaren handler met zijn hond ziet lopen, denk je dat is makkelijk, dat doe ik even. Maar bedenk wel dat dit team (handler en hond) al jaren getraind hebben en nog steeds trainen. Het is hard werken op een plezierige en speelse manier voor handler en hond.
In de cursus werk je ernaar toe om de band tussen handler en hond te verstevigen en natuurlijk leer je ondertussen de toestellen kennen. Maar als je hond de toestellen kent ben je er nog niet, dan pas begint het echte werk. Hoe krijg ik mijn hond in de goede richting? Daarom is samen een team worden heel belangrijk.
Na de laatste cursus heb je de keus (in overleg met je instructeur) of je wedstrijden wilt gaan lopen (dan ga je naar de wedstrijdgroep), of door traint in de recreanten groep. Ook als je recreant bent kun je af en toe een wedstrijdje lopen in de debutanten klasse.
Honden moeten minimaal 1 jaar oud zijn als ze aan Agility willen beginnen. Ook moeten de honden sociaal zijn en redelijk bij de handler blijven.

Als je dit virus te pakken hebt kom je er niet meer vanaf.